Σε χαμηλό διετίας οι ασιατικές μετοχές

Οι αυξήσεις επιτοκίων, η Covid και η ενεργειακή κρίση επιβαρύνουν το κλίμα στις ασιατικές αγορές. Στην ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ και το ΑΕΠ της Κίνας στρέφεται η προσοχή.

Σε χαμηλό διετίας οι ασιατικές μετοχές

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυο ετών υποχωρούσαν οι ασιατικές μετοχές, με την προοπτική περαιτέρω σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών, τη νέα έξαρση της Covid στην Κίνα και την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, να λειτουργούν ως «βαρίδι».

Στο επίκεντρο αυτήν την εβδομάδα θα βρεθούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ καθώς και τα σχόλια αξιωματούχων της Fed, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται και τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Κίνας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωνε πτώση 1,22% και 1,96% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 26.287 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,8% ο Shanghai Composite στις 3.287 μονάδες, κατά 0,93% ο CSI στις 4.314 μονάδες, οριακά χαμηλότερα στις 6.788 μονάδες ο ASX, ενώ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει πτώση 1,25% στις 20.860 μονάδες και 1,26% ο δείκτης Kospi στις 2.311 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v