Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ άμβλυναν τις ανησυχίες για την ύφεση. Καλύτερα του αναμενόμενου τα στοιχεία για το κινεζικό εμπόριο τον Ιούλιο.

Ήπιες κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα με ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά και την ανακοίνωση των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ την Παρασκευή, που καταλάγιασαν μεν τις ανησυχίες για την ύφεση, αλλά ενίσχυσαν την επιχειρηματολογία για περισσότερες μεγάλες αυξήσεις επιτοκίων.

Το Σαββατοκύριακο η Κίνα ανακοίνωσε στοιχεία για το εμπόριο του Ιουλίου, που έδειξαν πως οι εξαγωγές σε δολάριο αυξήθηκαν κατά 18% σε σχέση με πέρυσι, καταγράφοντας τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης φέτος και υψηλότερα από την αύξηση κατά 15% που περίμεναν οι αναλυτές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,59% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,27% στις 28.252 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,2% ο Shanghai Composite στις 3.233 μονάδες, κατά 0,1% ο Kospi στις 2.493 μονάδες και κατά 0,13% ο ASX στις 7.259 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng καταγράφει απώλειες 0,7% στις 20.060 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v