Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές τηρούν επιφυλακτική στάση εν όψει του συμποσίου στο Jackson Hole αυτήν την εβδομάδα, ενώ η προσοχή της Fed είναι επικεντρωμένη πρωτίστως στον έλεγχο του πληθωρισμού.

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις αγορές της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ να δέχονται όμως ισχυρές πιέσεις, με τους επενδυτές να τηρούν επιφυλακτική στάση εν όψει του συμποσίου στο Jackson Hole αυτήν την εβδομάδα, ενώ η προσοχή της Fed είναι επικεντρωμένη πρωτίστως στον έλεγχο του πληθωρισμού.

Χθες ανακοινώθηκαν στοιχεία για τον τομέα υπηρεσιών και τη μεταποίηση στις ΗΠΑ, που ήταν απογοητευτικά, ενώ οι πωλήσεις νέων κατοικιών τον Ιούλιο μειώθηκαν σε χαμηλό εξίμισι ετών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,2% και κατά 0,38% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 28.343 μονάδες.

Πτώση 1,48% καταγράφει ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.227 μονάδες, 1,34% ο CSI στις 4.105 μονάδες και 1,24% ο Hang Seng στις 19.257 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,45% στις 2.446 μονάδες και κατά 0,52% ο ASX στις 7.236 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v