Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές

Ο χειρότερος μήνας από τότε που ξεκίνησε η πανδημία για τις ασιατικές αγορές, εν μέσω ανησυχιών για παγκόσμια ύφεση και αυξανόμενου γεωπολιτικού κινδύνου. Καλύτερα του αναμενόμενου τα στοιχεία για τη δραστηριότητα στα κινεζικά εργοστάσια.

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια μετά και το νέο sell-off στη Wall Street χθες το βράδυ, οδεύοντας προς την καταγραφή του χειρότερου μήνα από τότε που ξέσπασε η πανδημία της Covid-19, ενώ οι αναταράξεις στις αγορές συναλλάγματος και ομολόγων συντηρούνται λόγω των επιθετικών κινήσεων και προθέσεων των κεντρικών τραπεζών, των ανησυχιών για παγκόσμια ύφεση και του αυξανόμενου γεωπολιτικού κινδύνου.

Πάντως, τα καλύτερα του αναμενόμενου επίσημα στοιχεία για τη δραστηριότητα στα κινεζικά εργοστάσια, συγκράτησαν την πτώση στα κινεζικά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,3%  ενώ από την αρχή του μήνα σημειώνει πτώση 12,5%, την μεγαλύτερη από τον Μάρτιο του 2020, όταν η πανδημία Covid-19 δημιούργησε χάος στις αγορές.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει πτώση 2,25% στις 25.829 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,3% ο Shanghai Composite στις 3.032 μονάδες, κατά 0,25% ο CSI στις 3.818 μονάδες, κατά 0,2% ο Hang Seng στις 17.135 μονάδες και κατά 1,08% ο ASX στις 6.687 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi ενισχύεται οριακά στις 2.172 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v