Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Επιφυλακτικές κινήσεις των επενδυτών μετά το χθεσινό sell-off στη Wall Street. Σε χαμηλό 11 ετών το Χονγκ Κονγκ.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μικτή η εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να κινούνται επιφυλακτικά μετά το χθεσινό sell-off στη Wall Street.

Ανάκαμψη στα κινεζικά χρηματιστήρια, μετά από τέσσερις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, καθώς ανέκαμψαν οι μετοχές καταναλωτικών ειδών και τουρισμού εν όψει της εθνικής αργίας που θα διαρκέσει μια ολόκληρη εβδομάδα και εν μέσω της χαλάρωσης των περιορισμών για την Covid-19 σε Χονγκ Κονγκ και Μακάο. Από την άλλη πλευρά, το Χονγκ Κονγκ συνεχίζει να πιέζεται κοντά στα χαμηλά 11 ετών, εν μέσω της επιθετικής σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής στο εξωτερικό αλλά και των ανησυχιών για ύφεση.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,29% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινείται 0,5% υψηλότερα στις 26.556 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,25% ο Shanghai Composite στις 3.058 μονάδες, κατά 0,15% ο CSI στις 3.842 μονάδες και κατά 0,21% ο ASX στις 6.681 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi υποχωρεί κατά 0,65% στις 2.206 μονάδες και κατά 1% ο Hang Seng στις 17.671 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v