Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές με το βλέμμα στη Fed

Οι ενέργειες της Fed διαμορφώνουν το κλίμα στην αγορά, καθώς οι traders προσπαθούν να πάρουν θέση σε ένα περιβάλλον αυξανόμενων επιτοκίων.

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές με το βλέμμα στη Fed

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών να επικεντρώνεται στη μεγάλη αύξηση επιτοκίων που αναμένεται να ανακοινώσει αυτήν την εβδομάδα η Fed, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό.

Όπως σημειώνει το Reuters, περισσότερο και από τον πόλεμο της Ουκρανίας ή τα εταιρικά αποτελέσματα, οι ενέργειες της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας είναι αυτές που διαμορφώνουν το κλίμα στην αγορά, καθώς οι traders προσπαθούν να πάρουν θέση σε ένα περιβάλλον αυξανόμενων επιτοκίων.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον δομικό πληθωρισμό της Ιαπωνίας, που αυξήθηκε κατά 2,8% σε σχέση με πέρυσι –ο ταχύτερος ρυθμός αύξησης από τα τέλη του 2014.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,7% και κατά 0,4% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 27.677 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,36% ο Shanghai Composite στις 3.126 μονάδες, κατά 0,26% ο CSI στις 3.937 μονάδες και κατά 0,52% ο Kospi στις 2.368 μονάδες, κέρδη 1,1% καταγράφει ο δείκτης ASX στις 7.024 μονάδες και 1,43% ο Hang Seng στις 18.832 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v