Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές

Η αυξανόμενη ανησυχία των επενδυτών πως τα υψηλά επιτόκια θα βλάψουν την ανάπτυξη, έπληξε τόσο τις ασιατικές μετοχές, όσο και τα νομίσματα.

Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν τα ασιατικά χρηματιστήρια, με το κλίμα να παραμένει αρνητικό μετά το μπαράζ αυξήσεων επιτοκίων που ανακοίνωσαν την περασμένοι εβδομάδα μεγάλες κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο, ενώ οι επενδυτές χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην οικονομική διαχείριση της Βρετανίας.

Η αυξανόμενη ανησυχία των επενδυτών πως τα υψηλά επιτόκια θα βλάψουν την ανάπτυξη, έπληξε τόσο τις ασιατικές μετοχές, όσο και τα νομίσματα, με τη στερλίνα μάλιστα να καταγράφει πτώση σχεδόν 5% νωρίτερα, στα 1,0327 δολάρια.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 1%, σε χαμηλό δυο ετών, ενώ οδεύει προς την καταγραφή μηνιαίας απώλειας 11%, την μεγαλύτερη από τον Μάρτιο του 2020.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κάνει «βουτιά» 2,64% στις 26.437 μονάδες, απώλειες 0,13% για τον Shanghai Composite στις 3.083 μονάδες, 0,1% για τον Hang Seng στις 17.913 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX καταγράφει πτώση 1,5% στις 6.687 μονάδες και 3% ο Kospi στις 2.220 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v