Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές αρχίζουν να ελπίζουν πως οι μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων θα είναι λιγότερο επιθετικές, εν μέσω πρώιμων ενδείξεων πως η μέχρι τώρα σύσφιξη είναι αποτελεσματική. Τα χρηματιστήρια της Κίνας και της Ινδίας παραμένουν κλειστά λόγω αργίας.

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Σε υψηλότερο επίπεδο κινήθηκαν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά το χθεσινό ράλι των αμερικανικών μετοχών, με το Χονγκ Κονγκ να κάνει ράλι μετά τη χθεσινή του «απουσία» λόγω αργίας. Οι επενδυτές αρχίζουν να ελπίζουν πως οι μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων θα είναι λιγότερο επιθετικές, εν μέσω πρώιμων ενδείξεων πως η μέχρι τώρα σύσφιξη είναι αποτελεσματική στον περιορισμό των πιέσεων στις τιμές σε ορισμένες μεγάλες οικονομίες του κόσμου.

Από το «μέτωπο» της οικονομίας, ο πληθωρισμός στη Νότια Κορέα επιβραδύνθηκε ελαφρώς τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κατέγραφε άνοδο 2,37% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,53% στις 27.134 μονάδες.

Ράλι 5,5% για τον Hang Seng στις 18.014 μονάδες, κέρδη 1,82% για τον ASX στις 7.030 μονάδες και 0,3% για τον Kospi στις 2.216 μονάδες.

Τα χρηματιστήρια της Κίνας και της Ινδίας παραμένουν κλειστά λόγω αργίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v