Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Τα νέα στοιχεία από τις ΗΠΑ δείχνουν πως η Fed ίσως συνεχίσει για περισσότερο διάστημα τις επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων, ενώ οι επενδυτές ελπίζουν πως με τη χαλάρωση της πολιτικής zero Covid θα βελτιωθεί η κινεζική οικονομία.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Υποχωρούν από το υψηλό τριμήνου οι ασιατικές μετοχές, μετά τα στοιχεία για τον τομέα των υπηρεσιών και την απασχόληση στις ΗΠΑ, που δείχνουν και πάλι πως η Fed ίσως συνεχίσει για περισσότερο χρονικό διάστημα τις επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές ευελπιστούν πως η οικονομία της Κίνας θα βελτιωθεί μετά τη χαλάρωση της πολιτικής zero Covid, αν και οι αναλυτές επισημαίνουν πως οι αγορές έχουν ήδη προεξοφλήσει μεγάλο μέρος των αισιόδοξων ειδήσεων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,4%  ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,3% στις 27.902 μονάδες.

Οριακά υψηλότερα στις 3.214 μονάδες ο Shanghai Composite, κατά 0,6% ενισχύεται ο CSI στις 3.970 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX υποχωρεί κατά 0,53% στις 7.487 μονάδες, κατά 0,98% ο Hang Seng στις 19.329 μονάδες και κατά 1% ο Kospi στις 2.395 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v