Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «πράσινο» οι ασιατικές αγορές

Σε αναμενόμενο επίπεδο ο πληθωρισμός της Κίνας τον Νοέμβριο. Η στροφή στην πολιτική για την Covid θα επιτρέψει στην οικονομία της χώρας να ανεβάσει ταχύτητα, δηλώνει ο Κινέζος πρωθυπουργός.

Στο «πράσινο» οι ασιατικές αγορές

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά και την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό της Κίνας, που διαμορφώθηκε περίπου στο αναμενόμενο επίπεδο.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Κίνας αυξήθηκε 1,6% τον Νοέμβριο σε ετησιοποιημένη βάση, ενώ ο δείκτης τιμών παραγωγού μειώθηκε κατά 1,3%.

Σημειώνεται πως χθες, ο πρωθυπουργός της Κίνας, Li Keqiang, σε σχόλιά του που μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας, ανέφερε πως η στροφή στην πολιτική για την Covid θα επιτρέψει στην κινεζική οικονομία να ανεβάσει ταχύτητα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωνε άνοδο 1,2% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει κέρδη 1,26% στις 27.920 μονάδες.

Οριακά στο «πράσινο» ο Shanghai Composite, στις 3.198 μονάδες, ο CSI ενισχύεται κατά 0,41% στις 3.975 μονάδες, κατά 0,64% ο Kospi στις 2.386 μονάδες, κατά 0,5% ο ASX στις 7.406 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει κέρδη 1,76% στις 19.796 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v