Μικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Χαμόγελα στο Χονγκ Κονγκ εν μέσω αναφορών πως η πόλη εξετάζει περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων κατά της Covid. Καλύτερα του αναμενόμενου τα στοιχεία για την ιαπωνική οικονομία.

Μικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με το Χονγκ Κονγκ να σημειώνει σημαντικά κέρδη εν μέσω αναφορών στα τοπικά μέσα ενημέρωσης πως η πόλη εξετάζει το ενδεχόμενο να χαλαρώσει περαιτέρω τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν στοιχεία για την ιαπωνική οικονομία, η οποία εμφάνισε ετησιοποιημένη τριμηνιαία συρρίκνωση 0,8% το γ’ τρίμηνο, έναντι συρρίκνωσης 1,1% που προέβλεπαν οι αναλυτές, ενώ το έλλειμμα του μη προσαρμοσμένου ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών διαμορφώθηκε σε 64,1 δις. γεν.

Στην Αυστραλία, ανακοινώθηκαν στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο του Οκτωβρίου, με το πλεόνασμα να διαμορφώνεται σε 12,2 δις. δολάρια Αυστραλίας, λίγο υψηλότερα από το αναμενόμενο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,76% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρεί κατά 0,59% στις 27.522 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,17% ο Shanghai Composite στις 3.194 μονάδες, κατά 0,16% ο CSI στις 3.952 μονάδες, κατά 0,7% ο Kospi στις 2.366 μονάδες και κατά 0,72% ο ASX στις 7.369 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng κάνει ράλι 2,86% στις 19.353 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v