Στο κόκκινο τα ασιαστικά χρηματιστήρια

Με πτώση 0,6% έκλεισε ο Nikkei στην Ιαπωνία, με απώλειες 0,8% ο ASX στην Αυστραλία, με -0,9% ο Kospi στη Νότια Κορέα και με -0,4% το χρηματιστήριο στην Ταϊβάν. Τα οικονομικά στοιχεία από ΗΠΑ και τα επιθετικά σχόλια από Fed στο επίκεντρο.

Στο κόκκινο τα ασιαστικά χρηματιστήρια

Χαμηλότερα κινούνται οι ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ και τα πιο επιθετικά σχόλια από την Fed.

Στην ειδησεογραφία από την περιοχή κυριαρχεί η είδηση ότι ο Κινέζος επιχειρηματίας Μπάο Φαν, πασίγνωστος στους κύκλους του τομέα της τεχνολογίας στη χώρα του, εξαφανίστηκε, όπως ανακοίνωσε —χωρίς να δώσει καμία περαιτέρω εξήγηση— η εταιρεία συμμετοχών και επενδυτική τράπεζα που έχει ιδρύσει. Η μετοχή της China Renaissance βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, κατρακυλώντας 28,9%.

Οι εξαγωγές της Σιγκαπούρης μειώθηκαν περαιτέρω κατά 25% τον Ιανουάριο σε ετήσια βάση, σημειώνοντας τον τέταρτο διαδοχικό μήνα συρρίκνωσης. Ο δείκτης Straits Times αντιστάθμισε τις προηγούμενες απώλειες και γύρισε 0,32% υψηλότερα. Το δολάριο Σιγκαπούρης υποχωρεί 0,28%, με την ισοτιμία στο 1,34 ανά δολάριο.

Οι κινεζικές αγορές διαπραγματεύονται επίσης αρνητικά σήμερα Παρασκευή. Ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί 1% μετά την ανακοίνωση της απογραφής των στοιχείων για την ανεργία την Πέμπτη.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shenzhen Component χάνει 0,3%, όπως και ο Shanghai Composite.

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Ταϊλάνδης για ολόκληρο το 2022 αυξήθηκε κατά 2,6%, υψηλότερα από το 1,6% που καταγράφηκε το 2021. Η αύξηση του ΑΕΠ τετάρτου τριμήνου ήταν 1,4% σε ετήσια βάση, από 4,5% την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

Με πτώση 0,6% έκλεισε ο Nikkei στην Ιαπωνία, με απώλειες 0,8% ο ASX στην Αυστραλία, με -0,9% ο Kospi στη Νότια Κορέα και με -0,4% το χρηματιστήριο στην Ταϊβάν.

 Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται και έναντι του κινεζικού γουάν και έναντι του ιαπωνικού γεν, στα 6,8 γουάν και στα 134 γεν.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v