Ήπιες κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση των οικονομικών στοιχείων από τις ΗΠΑ, ενώ η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας αποκτά νέο διοικητή.

Ήπιες κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Σταθεροποιητική εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να εκφράζουν την αισιοδοξία τους πως τα βασικά οικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα στις ΗΠΑ θα δείξουν χαλάρωση του πληθωρισμού, ενώ το γεν ανέκτησε το χαμένο του έδαφος καθώς η Ιαπωνία διόρισε νέο διοικητή της κεντρικής της τράπεζας.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως τη θέση αναλαμβάνει ο Kazuo Ueda, μια επιλογή έκπληξη που θα μπορούσε να βελτιώσει τις πιθανότητες να μπει τέλος στην μη δημοφιλή πολιτική για τον έλεγχο των επιτοκίων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,3% και κατά 0,6% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 27.594 μονάδες.

Αμετάβλητος στις 3.283 μονάδες ο Shanghai Composite, κατά 0,34% υποχωρεί ο CSI στις 4.129 μονάδες και κατά 0,2% ο Hang Seng στις 21.125 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 0,19% στις 7.628 μονάδες και κατά 0,5% ο Kospi στις 2.467 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v