Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Στελέχη της Fed ξεκαθαρίζουν πως δεν έχει ακόμα τελειώσει ο κύκλος αυξήσεων επιτοκίων. Καταλαγιάζουν οι ανησυχίες για τις εντάσεις στις σινοαμερικανικές σχέσεις.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μικτή η εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να εκτιμήσουν τους περαιτέρω κινδύνους των επερχόμενων αυξήσεων επιτοκίων, μετά και τις δηλώσεις στελεχών της Fed πως δεν έχει ακόμα τελειώσει ο κύκλος των αυξήσεων.

Εν τω μεταξύ, οι κινεζικές μετοχές υπεραποδίδουν καθώς καταλαγιάζουν οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις του περιστατικού κατάρριψης του κινεζικού κατασκοπευτικού αερόστατου στις ΗΠΑ, ενώ ορισμένοι αναλυτές αναβαθμίζουν τις προοπτικές ανάπτυξης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σταθεροποιείται στις 27.607 μονάδες.

Κέρδη 1,05% για τον Shanghai Composite στις 3.266 μονάδες, 1,2% για τον CSI στις 4.125 μονάδες και 1,33% για τον Hang Seng στις 21.568 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi υποχωρεί κατά περίπου 0,1% στις 2.481 μονάδες και ο ASX κατά 0,58% στις 7.695 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v