Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές με την SVB στο επίκεντρο

Οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στην SVB, ενώ το Πεκίνο αποφάσισε να διατηρήσει στις θέσεις τους τον επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας και τον υπουργό Οικονομικών.

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές με την SVB στο επίκεντρο

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά την ανακοίνωση από τις αμερικανικές αρχές των σχεδίων για προστασία και των καταθετών και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που σχετίζονται με την Silicon Valley Bank, που θεωρήθηκε ως κίνηση για να αποσοβηθούν περαιτέρω συστημικοί κίνδυνοι.

Τα futures των αμερικανικών μετοχών κάνουν ράλι μετά την ανακοίνωση των σχεδίων για περιορισμό των επιπτώσεων της κατάρρευσης της SVB, ενώ οι επενδυτές στοιχηματίζουν τώρα πως δεν είναι πλέον βέβαιη μια αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων αυτόν τον μήνα.

Εν τω μεταξύ, στην Κίνα, το Πεκίνο εξέπληξε με την απόφασή του να διατηρήσει στις θέσεις τους τον επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας και τον υπουργό Οικονομικών, ενώ έθεσε σε προτεραιότητα τη συνέχεια, εν μέσω των οικονομικών προκλήσεων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 1,4% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει απώλειες 1,32% στις 27.771 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,64% ο Shanghai Composite στις 3.250 μονάδες, κατά 0,6% ο CSI στις 3.990 μονάδες, κατά 0,72% ο Kospi στις 2.411 μονάδες, κέρδη 1,8% για τον Hang Seng στις 19.669 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX υποχωρεί κατά 0,51% στις 7.311 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v