Με άνοδο έκλεισαν οι αγορές σε Ιαπωνία και Αυστραλία

Κλειστά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω Εργατικής Πρωτομαγιάς. Αναπάντεχη συρρίκνωση για την κινεζική μεταποίηση. Βουτιά έως και 4,8% για τη μετοχή της Sony.

Με άνοδο έκλεισαν οι αγορές σε Ιαπωνία και Αυστραλία

Ανοδικά κινήθηκαν οι αγορές της Αυστραλίας και της Ιαπωνίας, την ώρα που οι περισσότερες ασιατικές αγορές είναι κλειστές λόγω της Εργατικής Πρωτομαγιάς σήμερα.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 έκλεισε 0,92% υψηλότερα, στις 29.123,18 μονάδες, ενώ ο Topix σημείωσε άνοδο 1% κλείνοντας στις 2.078,06 μονάδες. Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών (ΡΜΙ) της Ιαπωνίας για τον Απρίλιο διαμορφώθηκε στο 49,5 - ήταν η πιο ήπια συρρίκνωσή του σε έξι μήνες, σύμφωνα με την τράπεζα au Jibun.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,35% και έκλεισε στις 7.334,6 μονάδες, καθώς η χώρα είδε την εργοστασιακή της δραστηριότητα τον Απρίλιο να συρρικνώνεται με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 35 μηνών, με τις ιδιωτικές έρευνες της Juno Bank να δείχνουν τον δείκτη υπευθύνων αγορών να βρίσκεται στις 48 μονάδες.

Το Σαββατοκύριακο ανακοινώθηκε ότι η εργοστασιακή δραστηριότητα της Κίνας διολίσθησε απροσδόκητα σε έδαφος συρρίκνωσης με τον επίσημο δείκτη των υπευθύνων αγορών της μεταποίησης στο 49,2, σε αντίθεση με τις προσδοκίες των οικονομολόγων για 51,4.

Οπως μεταδίδει το CNBC, οι μετοχές του ιαπωνικού ομίλου Sony υποχώρησαν έως και 4,8% σήμερα, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία ανακοίνωσε ετήσια λειτουργικά κέρδη-ρεκόρ ύψους 1,21 τρισ. γεν (8,8 δισ. δολαρίων) για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο. Το guidance όμως δεν ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες. Η μετοχή ανέκτησε ωστόσο κάποιο έδαφος κι έκλεισε στο -1,8%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί 0,1% έναντι του κινεζικού γουάν, στα 6,91 γουάν ανά δολάριο ενώ έναντι του γεν ενισχύεται 0,3%, στα 136,70 γεν ανά δολάριο.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v