Πιέσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια

Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας κινούνται όλες χαμηλότερα, με τον Shanghai στο -0,2% και τον Shenzhen να υποχωρεί 0,4%. Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημειώνει πτώση 0,8%.

Πιέσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια

Κυρίως αρνητικά κινούνται οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού, καθώς συνεχίζεται η δημοσίευση εταιρικών αποτελεσμάτων την ώρα που οι αξιωματούχοι της Federal Reserve στέλνουν ανάμεικτα μηνύματα όσον αφορά τις μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Ατλάντα, Raphael Bostic, δήλωσε στο CNBC ότι βλέπει μια ακόμη αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, προτού σταματήσουν για να δουν τον αντίκτυπό τους στην οικονομία. Μία τέτοια κίνηση θα ανέβαζε το επιτόκιο από 5% έως 5,25%.

Τα λόγια του έρχονται καθώς ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σεντ Λούις, James Bullard, δήλωσε στο Reuters ότι τάσσεται υπέρ ενός υψηλότερου τερματικού επιτοκίου μεταξύ 5,50% και 5,75%.

Ο S&P/ASX στην Αυστραλία κινείται οριακά υψηλότερα, ενώ ο Nikkei υποχωρεί 0,2%. Ο Kospi στη Νότια Κορέα σημειώνει άνοδο κατά 0,2%.

Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας είναι όλες χαμηλότερες, με τον Shanghai στο -0,2% και τον Shenzhen να υποχωρεί 0,4%. Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημειώνει πτώση 0,8%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 29 σεντς, στα $80,57 ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια πτώση βρίσκεται στα $84,44.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v