Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι  ασιατικές αγορές

Η συμφωνία Μπάιντεν-Μακάρθι για το χρέος της κυβέρνησης των ΗΠΑ έδωσε ανάσα στους επενδυτές. Πιέσεις στην Κίνα μετά την ανακοίνωση στοιχείων για την κερδοφορία των κινεζικών βιομηχανικών εταιρειών.

Ανοδικά οι  ασιατικές αγορές

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι για αύξηση του ορίου χρέους της αμερικανικής κυβέρνησης, βάζοντας τέλος στο παρατεταμένο αδιέξοδο και προσφέροντας κάποια ανακούφιση στους επενδυτές.

Οι δυο άνδρες συμφώνησαν αργά το Σάββατο να αυξήσουν το όριο χρέους των 31,4 τρις. δολαρίων μέχρι το 2025. Η συμφωνία θα πρέπει τώρα να περάσει από το Κογκρέσο.

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο αναφορικά με την κερδοφορία των κινεζικών βιομηχανικών εταιρειών, ήρθαν να ενισχύσουν τα αυξανόμενα σημάδια απώλειας δυναμικής της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,3% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραφε κέρδη 1,05% στις 31.239 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,15% ο Shanghai Composite στις 3.217 μονάδες, κατά 0,16% ο Kospi στις 2.558 μονάδες και κατά 0,98% ο ASX στις 7.224 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,27% στις 18.697 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v