Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές

Χειρότερα του αναμενόμενου τα στοιχεία για την κινεζική μεταποίηση, ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένουν οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά το όριο χρέους των ΗΠΑ.

Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές

Πτωτικά κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς τα ισχνά στοιχεία για τη δραστηριότητα στα κινεζικά εργοστάσια τροφοδότησε τις αυξανόμενες ανησυχίες για την ανάκαμψη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου μετά την πανδημία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, η κινεζική μεταποιητική δραστηριότητα συρρικνώθηκε ταχύτερα του αναμενόμενου αυτόν τον μήνα λόγω μειωμένης ζήτησης, με τον επίσημο δείκτη PMI να διαμορφώνεται στο 48,2 έναντι του 49,4 που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο της προσοχής παραμένουν και οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά το όριο χρέους των ΗΠΑ.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωνε πτώση 1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει απώλειες 1,58% στις 30.833 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,74% ο Shanghai Composite στις 3.200 μονάδες, κατά 0,1% ο Kospi στις 2.583 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει πτώση 2,25% στις 18.178 μονάδες και 1,18% ο ASX στις 7.123 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v