Ανοδικά οι ασιατικές αγορές

Το Πεκίνο ανακοίνωσε πως θα μειώσει στο ήμισυ το τέλος χαρτοσήμου στις συναλλαγές μετοχών. "Βουτιά" έως και 87% για τις μετοχές της Evergrande.

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά την ανακοίνωση μέτρων υποστήριξης των αγορών από την Κίνα, αν και οι επενδυτές κινούνται επιφυλακτικά εν όψει της ανακοίνωσης στοιχείων για την απασχόληση και τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Την Κυριακή το Πεκίνο ανακοίνωσε πως θα μειώσει στο ήμισυ το τέλος χαρτοσήμου στις συναλλαγές μετοχών, σε μια προσπάθεια να τονώσει την αγορά.

Εν τω μεταξύ, «βουτιά» 87% έφτασαν να καταγράφουν οι μετοχές της Evergrande, της πιο χρεωμένης εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων του κόσμου, στην πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής της μετά από 17 μήνες.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωνε κέρδη 1,4% και 1,63% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 32.140 μονάδες.

Ράλι 2,3% για τον Shanghai Composite στις 3.134 μονάδες, κέρδη 1,7% κατέγραφε ο Hang Seng στις 18.260 μονάδες, 0,67% ο Kospi στις 2.536 μονάδες και 0,54% ο ASX στις 7.153 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v