Χαμόγελα στις ασιατικές αγορές μετά τη Fed

Η απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια ανακούφισε τους επενδυτές.

Χαμόγελα στις ασιατικές αγορές μετά τη Fed

Ανοδικά κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές ανακουφίστηκαν από την απόφαση της Fed να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια αναφοράς της, ενώ παράλληλα εξέτασαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και το εμπόριο από όλη την περιοχή της Ασίας.

Τα στοιχεία από τη Νότια Κορέα έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή επιταχύνθηκαν για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Οκτώβριο, με τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή να αυξάνεται κατά 3,8%, έναντι του 3,6% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Εν τω μεταξύ, το πλεόνασμα του εμπορικού ισοζυγίου αγαθών της Αυστραλίας τον Σεπτέμβριο περιορίστηκε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 32 μηνών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Οι επενδυτές αναμένουν τώρα τα αποτελέσματα της Apple, που θεωρούνται «σηματωρός» για την καταναλωτική ζήτηση και τον τεχνολογικό τομέα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κατέγραφε κέρδη 1,7% και 1,14% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 31.962 μονάδες.

Κέρδη 1,74% για τον Kospi στις 2.41 μονάδες, 0,96% για τον Hang Seng στις 17.266 μονάδες και 0,9% για τον ASX στις 6.899 μονάδες, ενώ ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρεί οριακά στις 3.021 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v