Σε αρνητικό έδαφος οι ασιατικές αγορές

Θετικά τα στοιχεία για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην Ιαπωνία, ενώ οι αγορές προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο μιας νέας αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Σε αρνητικό έδαφος οι ασιατικές αγορές

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να εξετάζουν τα στοιχεία για το επιχειρηματικό κλίμα στην Ιαπωνία.

Η δημοσκόπηση του Reuters Tankan έδειξε ότι η επιχειρηματική εμπιστοσύνη των Ιαπώνων κατασκευαστών βελτιώθηκε για πρώτη φορά από τον Αύγουστο και η διάθεση στον τομέα των υπηρεσιών αυξήθηκε για δεύτερο μήνα, υπογραμμίζοντας τις δύσκολες προοπτικές εν μέσω μιας ανώμαλης οικονομικής ανάκαμψης.

Εν τω μεταξύ, οι αγορές προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο μιας νέας αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων, ενώ περιμένουν τα σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ ως καθοδήγηση για τις προοπτικές της πολιτικής της Fed.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,3% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρούσε κατά 0,18% στις 32.212 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,32% ο Shanghai Composite στις 3.047 μονάδες, κατά 0,4% ο Hang Seng στις 17.600 μονάδες, απώλειες 0,84% για τον Kospi στις 2.23 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 0,26% στις 6.995 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v