Υψηλότερα οι ασιατικές μετοχές

Πιέσεις στον κινεζικό κλάδο των ακινήτων, ενώ ο πληθωρισμός συρρικνώθηκε κατά 0,2% σε ετήσια βάση.

Υψηλότερα οι ασιατικές μετοχές

Ανοδικά κινήθηκαν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, παρά το sell off στις κινεζικές μετοχές του κλάδου των ακινήτων.

Ο προβληματικός τομέας των ακινήτων της Κίνας παρακολουθείται στενά την Πέμπτη, αφού οι περισσότερες μεγάλες μετοχές σημείωσαν ράλι μία ημέρα νωρίτερα μετά από δημοσίευμα του Reuters ότι η Ping An Insurance Group κλήθηκε από τις κινεζικές αρχές να αποκτήσει πλειοψηφικό μερίδιο στην Country Garden Holdings. Εκπρόσωπος της Ping An δήλωσε ότι η εταιρεία δεν είχε προσεγγιστεί από την κυβέρνηση και διέψευσε το δημοσίευμα του Reuters που επικαλείται τέσσερις πηγές που γνωρίζουν το σχέδιο.

Εν τω μεταξύ, τα επίσημα κρατικά στοιχεία έδειξαν ότι τον Οκτώβριο οι τιμές καταναλωτή συρρικνώθηκαν κατά 0,2% σε ετήσια βάση στην Κίνα, περισσότερο από την πτώση 0,1% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Οι τιμές παραγωγού μειώθηκαν κατά 2,6%, ελαφρώς μικρότερη από την αναμενόμενη μείωση κατά 2,7%.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει κέρδη 1,72% στις 32.705 μονάδες.

Οριακά υψηλότερα στις 3.055 μονάδες ο Shanghai Composite, ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,62% στις 2.437 μονάδες και κατά 0,28% ο ASX στις 7.014 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,25% στις 17.524 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v