Πτωτικά οι ασιατικές αγορές

Τα σχόλια του Πάουελ έσβησαν τις προσδοκίες των αγορών για κορύφωση των επιτοκίων.

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές

Στο χαμηλότερο επίπεδο της εβδομάδας κινούνται οι ασιατικές μετοχές, καθώς οι αυξημένες αποδόσεις των κρατικών ομολόγων επιβάρυναν το κλίμα μετά τα «επιθετικά» σχόλια του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ που έσβησαν τις προσδοκίες για κορύφωση των επιτοκίων.

Οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Πάουελ, δήλωσαν την Πέμπτη ότι δεν είναι ακόμη σίγουροι ότι τα επιτόκια είναι αρκετά υψηλά για να τελειώσει η μάχη με τον πληθωρισμό.

Η Fed είναι «δεσμευμένη σε ... νομισματική πολιτική που είναι επαρκώς περιοριστική για να μειώσει τον πληθωρισμό στο 2% με την πάροδο του χρόνου», δήλωσε ο Πάουελ σε εκδήλωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. «Δεν είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε επιτύχει μια τέτοια στάση», συμπλήρωσε.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωνε πτώση 1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρούσε κατά 0,18% στις 32.588 μονάδες.

Απώλειες 0,52% για τον Shanghai Composite στις 3.037 μονάδες, 1,52% για τον Hang Seng στις 17.242 μονάδες, 0,73% για τον Kospi στις 2.409 μονάδες και 0,55% για τον ASX στις 6.976 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v