Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Στο ισχυρότερο σημείο από τον Ιανουάριο κινούνται οι ασιατικές μετοχές, ενώ στο επίκεντρο παραμένουν οι δηλώσεις αξιωματούχων της Fed για τα επιτόκια.

Ήπιες κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Την ισχυρότερη επίδοση των τελευταίων 10 μηνών κατέγραψαν οι ασιατικές μετοχές για τον Νοέμβριο, παρά το ότι τα περισσότερα χρηματιστήρια της περιοχής σημειώνουν ήπιες μεταβολές σήμερα, μετά τα ανάμεικτα μηνύματα της Fed.

Ενώ οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ έστειλαν χθες ανάμεικτα μηνύματα, οι επενδυτές εξακολουθούσαν να εστιάζουν στα σχόλια που έκανε την Τρίτη ο διοικητής της Fed Κρίστοφερ Γουόλερ, ο οποίος δήλωσε ότι οι μειώσεις των επιτοκίων θα μπορούσαν να ξεκινήσουν σε λίγους μήνες, εάν ο πληθωρισμός συνεχίσει να χαλαρώνει.

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία από τις ΗΠΑ έδειξαν μια ισχυρή οικονομία το τρίτο τρίμηνο και επίσης μια πτωτική τάση στον πληθωρισμό, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι η Fed θα μπορούσε να μειώσει τα επιτόκια νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,41% στις 33.456 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,13% ο Shanghai Composite στις 3.017 μονάδες, οριακά χαμηλότερα στις 16.980 μονάδες ο Hang Seng, ενώ αντιθέτως ο Kospi κινείται οριακά υψηλότερα στις 2.520 μονάδες και ο ASX ενισχύεται κατά 0,74% στις 7.087 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v