Ήπιες πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Απρόσμενη επέκταση της μεταποιητικής δραστηριότητας στην Κίνα τον Νοέμβριο, ενώ η εργοστασιακή δραστηριότητα της Ιαπωνίας συρρικνώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων εννέα μηνών.

Ήπιες πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Πτωτικά κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά και τα ανάμεικτα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν από διάφορες χώρες της περιοχής.

Στην Κίνα, ο PMI μεταποίησης που καταρτίζει η Caixin έδειξε ότι ο τομέας επεκτάθηκε απροσδόκητα τον Νοέμβριο, με τον δείκτη να διαμορφώνεται στο 50,7, έναντι 49,5 τον Οκτώβριο και υψηλότερα από το  49,8 που περίμεναν οι αναλυτές.

Μια ημέρα νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα επίσημα στοιχεία, που έδειξαν ότι ο μεταποιητικός τομέας της χώρας συρρικνώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

Η εργοστασιακή δραστηριότητα της Ιαπωνίας συρρικνώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων εννέα μηνών, ενώ η εργοστασιακή δραστηριότητα της Νότιας Κορέας σταθεροποιήθηκε.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,5% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινούνταν οριακά χαμηλότερα στις 33.471 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,23% ο Shanghai Composite στις 3.022 μονάδες, κατά 0,4% ο Hang Seng στις 16.974 μονάδες, κατά 0,2% ο ASX στις 7.073 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kospi σημειώνει απώλειες 1,1% στις 2.507 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v