Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές μετά τη Fed

Οι επενδυτές συνεχίζουν να στοιχηματίζουν πως θα υπάρχουν σημαντικές μειώσεις των αμερικανικών επιτοκίων φέτος, έστω και αν αυτές πραγματοποιηθούν αργότερα. Επέκταση για τρίτο συνεχόμενο μήνα της μεταποιητικής δραστηριότητας στην Κίνα τον Ιανουάριο

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές μετά τη Fed

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις μετοχές του Χονγκ Κονγκ και της Νότιας Κορέας να καταγράφουν σημαντικά κέρδη, ενώ στον αντίποδα οι ιαπωνικές μετοχές υποαπέδιδαν.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να στοιχηματίζουν πως θα υπάρχουν σημαντικές μειώσεις των αμερικανικών επιτοκίων φέτος, έστω και αν αυτές πραγματοποιηθούν αργότερα. Χθες η Fed αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, επισημαίνοντας πως δεν θα μειωθούν μέχρι να υπάρξει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη πως ο πληθωρισμός έχει πράγματι ηττηθεί. Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος της Fed Τζερόουμ Πάουελ, είπε ευθέως ότι μια μείωση ήδη από τον Μάρτιο φαίνεται απίθανη, αλλά παραδέχθηκε επίσης ότι όλοι στην επιτροπή της Fed επιδιώκουν να υπάρχει χαλάρωση των επιτοκίων φέτος.

Εν τω μεταξύ, στην Κίνα, ο γενικός δείκτης υπευθύνων προμηθειών της Caixin China που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη έδειξε ότι η εργοστασιακή δραστηριότητα στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου επεκτάθηκε για τρίτο συνεχή μήνα τον Ιανουάριο. Άλλες ιδιωτικές έρευνες για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Ασία, εκτός της Κίνας και της Ιαπωνίας, έδειξαν ότι τα χειρότερα από την επιβράδυνση της μεταποίησης του 2023 θα μπορούσαν να έχουν περάσει.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,3% και κατά 0,76% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 36.010 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,43% ο Shanghai Composite στις 2.776 μονάδες, πτώση 1,2% για τον ASX στις 7.588 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng καταγράφει κέρδη 0,96% στις 15.633 μονάδες και 1,52% ο Kospi στις 2.535 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v