Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές έχουν την προσοχή στραμμένη στην Κίνα, περιμένοντας να δουν την αποτελεσματικότητα των μέτρων του Πεκίνου για στήριξη των αγορών.

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα με ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στην Κίνα, περιμένοντας να δουν αν θα έχουν πράγματι αποτέλεσμα οι προσπάθειες του Πεκίνου να στηρίξει τις καταρρέουσες μετοχικές αγορές του.

Τις τελευταίες ημέρες, οι ρυθμιστικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν περαιτέρω περιορισμούς στις ανοικτές πωλήσεις και οι κρατικοί επενδυτές δήλωσαν ότι επεκτείνουν τα σχέδια αγοράς μετοχών τους.

Το Bloomberg News ανέφερε επίσης ότι ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα συζητούσε τη χρηματιστηριακή αγορά με τις χρηματοπιστωτικές ρυθμιστικές αρχές, αν και δεν υπήρξε επιβεβαίωση ότι αυτό συνέβη ή τι συζητήθηκε.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται και η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,5% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρούσε κατά 0,16% στις 36.092 μονάδες.

Κέρδη 1,05% για τον Kospi στις 2.602 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,6% ο Shanghai Composite στις 2.806 μονάδες και κατά 0,45% ο ASX στις 7.615 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng υποχωρούσε κατά 0,4% στις 16.074 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v