Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Άλμα σχεδόν 15% για τη μετοχή της Xiaomi καθώς άρχισε να δέχεται παραγγελίες για το νέο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Σταθερός ο πληθωρισμός στη Νότια Κορέα τον μάρτιο, συρρικνώθηκε η εργοστασιακή δραστηριότητα στην Αυστραλία.

Ήπιες κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με το Χονγκ Κονγκ να κάνει ράλι με βοήθεια από την Xiaomi, η μετοχή της οποία έκανε άλμα σχεδόν 15% καθώς άρχισε να δέχεται παραγγελίες για το νέο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Στη Νότια Κορέα, ανακοινώθηκαν στοιχεία για τον πληθωρισμό ο οποίος τον Μάρτιο παρέμεινε σταθερός στο 3,1%, όσο περίμεναν οι αναλυτές.

Στην Αυστραλία, η εργοστασιακή δραστηριότητα συρρικνώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Μάιο του 2020, με τον PMI να διολισθαίνει στο 47,3 τον Μάρτιο από 47,8 τον Φεβρουάριο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,65% υψηλότερα ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σταθεροποιείται γύρω στις 39.800 μονάδες.

Οριακά υψηλότερα στις 3.078 μονάδες ο Shanghai Composite, κατά 0,19% ενισχύεται ο Kospi στις 2.752 μονάδες, κέρδη 2,36% καταγράφει ο δείκτης Hang Seng στις 16.931 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX υποχωρεί κατά 0,17% στις 7.883 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v