Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετικό πεδίο οι ασιατικές αγορές

Θετικά τα στοιχεία για τους PMI σε Αυστραλία και Ιαπωνία, ενώ ξεκινά η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων. Πιέσεις στην Κίνα.

Σε θετικό πεδίο οι ασιατικές αγορές
Ήπια ανοδικά κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με στήριξη από τις τεχνολογικές μετοχές, ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν τα στοιχεία που ανακοινώνονται για την επιχειρηματική δραστηριότητα σε Αυστραλία, Ιαπωνία και Ινδία αλλά και τα εταιρικά αποτελέσματα.

Τα στοιχεία της S&P Global δείχνουν πως ο σύνθετος PMI της Αυστραλίας άγγιξε υψηλό διετίας και διαμορφώθηκε στο 53,6 από 53,3 τον Μάρτιο, ενώ στην Ιαπωνία η επιχειρηματική δραστηριότητα επεκτάθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων οκτώ μηνών, με τον σύνθετο PMI να σκαρφαλώνει στο 52,6 από 51,7 τον Μάρτιο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,5% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινούνταν 0,44% υψηλότερα στις 37.603 μονάδες.

Κέρδη 1,64% για τον Hang Seng στις 16.782 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,44% ο ASX στις 7.682 μονάδες, στις 2.629 μονάδες σταθεροποιείται ο Kospi, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,41% στις 3.032 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v