Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ δημιουργούν ανησυχίες για διατήρηση των αμερικανικών επιτοκίων υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή στην Κίνα.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μικτή η εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ να επιβαρύνουν το κλίμα, καθώς υποδαυλίζουν τις ανησυχίες ότι η Fed μπορεί να διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Εν τω μεταξύ, στην Κίνα, τα στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου αυξήθηκαν κατά ένα υποτονικό 0,1% τον Μάρτιο, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ο δείκτης τιμών παραγωγού κατέγραψε πτώση 2,8% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις προσδοκίες.

Από το μέτωπο της πολιτικής, στη Νότια Κορέα τα κόμματα της φιλελεύθερης αντιπολίτευσης σημείωσαν συντριπτική νίκη στις βουλευτικές εκλογές, με αποτέλεσμα να υποβάλλει την παραίτησή του ο πρωθυπουργός της χώρας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,7% και κατά περίπου 0,4% ο Nikkei του Τόκιο στις 39.432 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,75% ο Hang Seng στις 17.009 μονάδες και κατά 0,4% ο ASX στις 7.814 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Shanghai Composite κινείται 0,37% υψηλότερα στις 3.038 μονάδες και 0,28% ο Kospi στις 2.712 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v