Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές αφομοιώνουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ιαπωνίας, ενώ στις ΗΠΑ ενισχύονται οι προοπτικές τα επιτόκια να παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις αγορές του Χονγκ Κονγκ και της Ιαπωνίας να ηγούνται της πτώσης, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα στοιχεία για τον ιαπωνικό πληθωρισμό.

Ο δομικός πληθωρισμός της Ιαπωνίας - ο οποίος αφαιρεί τα νωπά τρόφιμα και την ενέργεια - υποχώρησε στο 2,2% από 2,6% τον Μάρτιο, όσο περίμεναν οι αναλυτές, ενώ ο συνολικός πληθωρισμός επιβραδύνθηκε στο 2,5%, από το 2,7% του Μαρτίου.

Εν τω μεταξύ, τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ ενίσχυσαν την προοπτική ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αργήσει να μειώσει τα επιτόκια, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να αποφεύγουν τις τοποθετήσεις σε τίτλους υψηλότερου κινδύνου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν χαμηλότερα κατά 0,5% κατά 1,06% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 38.690 μονάδες, κατά 1,27% ο Hang Seng στις 18.629 μονάδες, κατά 1% ο Kospi στις 2.695 μονάδες, κατά 1,13% ο ASX στις 7.23 μονάδες, ενώ ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρούσε κατά 0,16% στις 3.111 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v