Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Στο Jackson Hole επικεντρώνεται η προσοχή των επενδυτών. Χαμηλότερος σε σχέση με τον Ιούνιο ο πληθωρισμός της Ιαπωνίας.

Σταθεροποιητικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές
Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να περιμένουν την ομιλία του προέδρου της Fed, Τζερόουμ Πάουελ, στο ετήσιο συμπόσιο των κεντρικών τραπεζιτών στο Jackson Hole.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ιαπωνία, ο οποίος υποχώρησε στο 3,1% τον Ιούλιο από 3,3% τον προηγούμενο μήνα, ωστόσο ήταν υψηλότερος από το 3% που περίμεναν οι αναλυτές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή, ο Kospi ενισχύεται 0,65% στις 3.162 μονάδες, o Shanghai Composite κατά 0,67% στις 3.796 μονάδες, ο Hang Seng κατά 0,32% στις 25.184 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Nikkei υποχωρεί 0,13% στις 42.554 μονάδες, ο ASX κατά 0,28% στις 8.993 μονάδες και κατά 0,48% ο Nifty στις 24.964 μονάδες.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο