Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Ανησυχία για τη νέα κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, που απειλεί την εύθραυστη εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν. Συνεχίζονται οι πιέσεις στο χρηματιστήριο της Σεούλ.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές
Μικτή η εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τη Σεούλ να συνεχίζει την πτωτική της πορεία, ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και αναμένουν τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του άρχισαν να πραγματοποιούν νέες επιθέσεις κατά του Ιράν, έπειτα από τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον πλοίων που διέρχονταν από τα Στενά του Ορμούζ. Νωρίτερα χθες, το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών ανακάλεσε την εξαίρεση (waiver) που επέτρεπε την πώληση ιρανικού πετρελαίου, ως απάντηση στις επιθέσεις. 

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί 0,43%, ο Kospi καταγράφει απώλειες 3,95% στις 7.354 μονάδες, ο Nikkei 0,83% στις 67.636 μονάδες, ο Nifty 0,66% στις 24.236 μονάδες και ο ASX 0,64% στις 8.747 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο Hang Seng σημειώνει κέρδη 2,38% στις 24.057 μονάδες και ο Shanghai Composite 0,52% στις 4.011 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο