Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή παραμένουν στο επίκεντρο. Σε χαμηλό 40 ετών βυθίστηκε το γεν. Καλύτερα του αναμενόμενου τα στοιχεία για τη δραστηριότητα στα κινεζικά εργοστάσια.

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές
Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών να παραμένει στραμμένη στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ενώ παρακολουθούν και για πιθανή παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας καθώς το γεν βυθίστηκε σε χαμηλό 40 ετών.

Νωρίτερα, η Κίνα ανακοίνωσε στοιχεία για τη δραστηριότητα στα εργοστάσιά της, η οποία αυξήθηκε ταχύτερα του αναμενόμενου τον Ιούνιο, λόγω αυξημένης ζήτησης για τεχνολογικές εξαγωγές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται 1,63%, ο Kospi 2,24% στις 8.582 μονάδες, ο Nikkei 1,68% στις 70.645 μονάδες και ο Shanghai Composite 0,2% στις 4.082 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο Hang Seng υποχωρεί 1,2% στις 22.752 μονάδες, ο Nifty 0,23% στις 23.893 μονάδες και ο ASX σταθεροποιείται στις 8.824 μονάδες.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters, ο Nikkei κατέγραψε άνοδο μεγαλύτερη του 36% στο β’ τρίμηνο, και ο Kospi σχεδόν 65%.

Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο, καθώς οι ΗΠΑ και το Ιράν σταματούν τις εκατέρωθεν επιθέσεις. Η τιμή του αμερικανικού αργού κινείται στα 70,23 δολάρια το βαρέλι (-0,73%) και του Brent στα 72,41 δολάρια το βαρέλι (-1%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο