Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό πιέσεων οι ασιατικές αγορές

Απώλειες και σήμερα στις ασιατικές αγορές καθώς συνεχίζεται το θρίλερ για την αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ, ενώ παράλληλα, η υποχώρηση του δολαρίου έναντι του γεν, προβληματίζει έντονα τους Ασιάτες εξαγωγείς.

Σε κλοιό πιέσεων βρίσκονται και σήμερα οι ασιατικές αγορές καθώς συνεχίζεται το θρίλερ για την αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ, ενώ παράλληλα, η υποχώρηση του δολαρίου έναντι του γεν, προβληματίζει έντονα τους Ασιάτες εξαγωγείς.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 1,45% στις 9901 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 1.08% στις 22298 μονάδες ενώ ο κορεατικός Kospi καταγράφει απώλειες 0,85% στις 2155 μονάδες.

Αρνητικό το κλίμα και στην κινεζική αγορά, όπου ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 1,09% στις 2693 μονάδες ενώ ο CSI 300 καταγράφει απώλειες 1,13% στις 2966 μονάδες.

Ο τεχνολογικός κλάδος δέχθηκε ισχυρές πιέσεις, ειδικότερα μετά την χθεσινή βουτιά του 21% για την μετοχή της Juniper Networks και τα απογοητευτικά αποτελέσματα της εταιρείας. Το αρνητικό κλίμα μεταφέρθηκε και στις ασιατικές αγορές, καθώς σήμερα αναμένονται και τα αποτελέσματα μεγάλων «παικτών» του κλάδου όπως της Sony και της Panasonic.

Πτωτικά και οι τράπεζες καθώς συνεχίζεται η αδιέξοδη προς το παρόν διαμάχη μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών στις ΗΠΑ για την αύξηση του ορίου δανεισμού, ενώ απομένουν μόλις 5 ημέρες προθεσμία μέχρις ότου εξαντληθούν τα ταμειακά διαθέσιμα της Ουάσιγκτον.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v