Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνονται οι απώλειες ευρωαγορών μετά την ΕΚΤ

Οριακή διεύρυνση στις ογκώδεις απώλειες που παρουσίαζαν από το πρωί, προκάλεσε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η ανακοίνωση της αύξησης των επιτοκίων της ΕΚΤ κατά 25 μονάδες βάσης στο 2,75%. Την ομιλία Trichet αναμένουν οι αγορές συναλλάγματος, που θα καθορίσει την μελλοντική πιστωτική πολιτική της τράπεζας.

Οριακή διεύρυνση στις ογκώδεις απώλειες που παρουσίαζαν από το πρωί, προκάλεσε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η ανακοίνωση της αύξησης των επιτοκίων της ΕΚΤ κατά 25 μονάδες βάσης στο 2,75%.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,85% στις 5.601 μονάδες, ο DAX 1,95% στις 5.435 μονάδες και ο CAC 1,79% στις 4.738 μονάδες.

Με ελαφρές απώλειες αντιδρά το ευρώ, που κινείτο στα 1,2763 δολάρια πριν την ανακοίνωση και διαμορφώνεται στα 1,2751 μετά την απόφαση, ενώ όλο το ενδιαφέρον στρέφεται στην ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη Jean Claude Trichet για την μετέπειτα πορεία της πιστωτικής πολιτικής.

Οι δηλώσεις αναμένεται να είναι επιθετικές και να προοιωνίζονται περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων, γεγονός που θα δώσει κατά τους αναλυτές ώθηση στο ενιαίο νόμισμα.

Αισθητή πτώση εξακολουθούν να καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου και των βασικών μετάλλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο