Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το deal Nokia-Siemens δίνει ώθηση στις ευρωαγορές

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά την ανακοίνωση της συγχώνευσης μονάδων της Nokia και της Siemens, κάτι που έδωσε τροφή στη φημολογία περί νέων εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά την ανακοίνωση της συγχώνευσης μονάδων της Nokia και της Siemens, κάτι που έδωσε τροφή στη φημολογία περί νέων εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Την ίδια στιγμή, ώθηση στις αγορές έδωσαν και δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η βρετανική ITV Plc και η ISoft Plc είναι πιθανοί στόχοι εξαγοράς από ιδιωτικές εταιρείες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE καταγράφει άνοδο της τάξης του 1,12% στις 5.675,5 μονάδες, ενώ ενισχυμένος κατά 1,76 % στις 5.470,41 μονάδες εμφανίζεται ο DΑΧ της Φρανκφούρτης. Στο Παρίσι ο CAC ενισχύεται κατά 1,39% στις 4.761,15 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ανοδικές τάσεις προοιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, καθώς εκτιμάται ότι η πτώση που καταγράφηκε τον μήνα αυτό είναι υπερβολική, δεδομένης της προοπτικής ότι τα εταιρικά κέρδη θα συνεχίσουν να αυξάνονται, ακόμα και με υψηλότερα επιτόκια.

Σημειώνεται ότι με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του στελέχους της Fed, κ. Guynn, ενώ αργότερα σήμερα ανακοινώνεται ο δείκτης αγοράς κατοικιών ΝΑΗΒ Ιουνίου, ο οποίος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, θα παραμείνει αμετάβλητος στο 45.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο