Διστακτικά βήματα ανόδου στις ευρωαγορές

Θετικό πρόσημο μετά τη χθεσινή υποχώρηση. Η προσοχή στα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και στο μπαράζ αμερικανικών μάκρο που αναμένονται αργότερα. Πτώση 3,6% για τη Shell και πιέσεις για τον ενεργειακό κλάδο.

Ήπια άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά την υποχώρηση της χθεσινής συνεδρίασης και με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους τόσο στα εταιρικά αποτελέσματα όσο και στο μπαράζ των μεγεθών που αναμένονται αργότερα από τις ΗΠΑ. 

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,33% στις 9.749 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,34% στις 4.333 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται χαμηλότερα κατά 0,07% στις 6.824 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,09% στις 10.445 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,13% στις 7.103 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,37% στις 19.949 μονάδες.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, αρκετές αμερικανικές επιχειρήσεις όπως Intel, Goldman Sachs και Citi απογοήτευσαν με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν. Σήμερα η Royal Dutch Shell προειδοποίησε πως τα αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου θα είναι σημαντικά χαμηλότερα από τα πρόσφατα επίπεδα κερδοφορίας. Η μετοχή της Shell υποχωρεί κατά 3,6%, συμπαρασύροντας πτωτικά τον ευρύτερο ενεργειακό κλάδο (πτώση 1,3% για τον σχετικό κλαδικό δείκτη του STOXX Europe 600). Αργότερα αναμένονται αποτελέσματα από την General Electric και τη Morgan Stanley. 

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης στοιχεία για την αμερικανική αγορά ακινήτων, τη βιομηχανική παραγωγή όπως και το δείκτη κλίματος του πανεπιστημίου Michigan. Χθες έγινε γνωστό ότι ο πληθωρισμός ενισχύθηκε το Δεκέμβριο στο υψηλότερο επίπεδο 6 εβδομάδων, ενώ ο αριθμός των εγγεγραμμένων στα ταμείο ανεργίας μειώθηκε για δεύτερη συνεχή εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v