Οριακά κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο Ντράγκι

Οριακή άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη. Τα στοιχεία για τον PMI επιβεβαίωσαν την εικόνα επιβράδυνσης της ευρωζώνης, με τους επενδυτές να αναμένουν την αυριανή σύσκεψη της ΕΚΤ.

Με ήπια κέρδη έκλεισαν την Τετάρτη οι ευρωαγορές σε μια συνεδρίαση με ήπιες διακυμάνσεις, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τον PMI και καθώς οι επενδυτές αναμένουν την αυριανή σύσκεψη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 έκλεισε με κέρδη 0,07% στις 9.927 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κινήθηκε 0,06% χαμηλότερα στις 4.501 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,12% στις 6.819 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημείωσε απώλειες 0,19% στις 10.756 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινήθηκε χαμηλότερα κατά 0,16% στις 21.623 μονάδες.

Ο δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,15% στις 344 μονάδες. 

Ο ρυθμός ανάπτυξης διαμορφώθηκε το α' τρίμηνο στο 0,2%, ο συνολικός δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ υποχώρησε το Μάιο στο 53,5 από 54 τον προηγούμενο μήνα και ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά 0,1%. Μία ημέρα νωρίτερα, ανακοινώθηκε αιφνιδιαστική βουτιά του πληθωρισμού στην ευρωζώνη στο 0,5%. Έτσι, εντείνονται οι πιέσεις προς το Μάριο Ντράγκι για δράση στην αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ. Τα σενάρια που διαρρέουν είναι εκείνο της μείωσης επιτοκίων, αλλά και των στοχευμένων μέτρων για την ενίσχυση της ρευστότητας στις τράπεζες του Νότου.

«Με τα οικονομικά μεγέθη στις ΗΠΑ να ανακάμπτουν ορισμένοι επενδυτές νιώθουν ότι είναι καιρός να γίνουν λίγο επιφυλακτικοί» εξηγεί ο Σταν Σαμου της IG λίγες ώρες πριν ανακοινωθούν τα στοιχεία για την ανεργία των ΗΠΑ και συμπληρώνει: «Παράλληλα έχουμε την ευρωπαϊκή κατάσταση και οι επενδυτές εξακολουθούν να ποντάρουν στις αποφάσεις της ΕΚΤ αυτή την εβδομάδα». Γεγονός πάντως, είναι ότι με την

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v