Διστακτικά βήματα ανάκαμψης στην Ευρώπη

Περιορισμένες κινήσεις καθώς οι αγορές περιμένουν το Μάριο Ντράγκι. Ανακάμπτει ο ενεργειακός κλάδος μετά την κάθετη πτώση των τελευταίων ημερών. Στήριξη και από τα μεγάλα deal του ασφαλιστικού κλάδου.

Με βήμα σημειωτόν κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες μετά από δύο πτωτικές συνεδριάσεις. Το ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι ειδήσεις στο «μέτωπο» των συγχωνεύσεων και εξαγορών, αλλά και η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη.

Ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,11% στις 9953 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,23% στις 4387 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,97% στις 6.723 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,36% στις 10.670 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει κέρδη 1,1% στις 5164 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,12% στις 19.709 μονάδες.

Θετικό πρόσημο παρουσιάζουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Ο Stoxx Europe 600 ενισχύεται κατά 0,4% στις 346,95 μονάδες. Ο δείκτης υποχώρησε κατά 0,5% μία ημέρα νωρίτερα, καθώς υπήρξαν απογοητευτικά οικονομικά μεγέθη σε ευρωζώνη, αλλά και Κίνα ενώ στο στόχαστρο βρέθηκε κυρίως ο κλάδος των βασικών πόρων. Σήμερα όμως, το κλίμα είναι διαφορετικό. Η κινεζική αγορά έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο τριετίας λόγω των σεναρίων για νέες κινήσεις χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής από το Πεκίνο. Την Πέμπτη συνεδριάζει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με τους επενδυτές να περιμένουν καθοδήγηση από το Μάριο Ντράγκι ως προς το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Ο ενεργειακός κλάδος ανακάμπτει με τον σχετικό ευρωπαϊκό χρηματιστηριακό δείκτη να ενισχύεται κατά 1,9%. Ενδεικτικά αναφέρεται πως η Afren Plc καταγράφει άλμα 6,1% και η Genel Energy 5,4%.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται και η μετοχή της Friends Life Group που καταγράφει άνοδο 1,9% καθώς ανακοινώθηκε εξαγορά της από την Aviva έναντι 5,6 δισ. στερλινών. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά στον βρετανικό ασφαλιστικό κλάδο των τελευταίων 15 ετών.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v