Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές

Ήπιες μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την Κίνα και το πετρέλαιο να οδηγούν σε επιφυλακτικές κινήσεις από τους επενδυτές. Στο επίκεντρο ο τραπεζικός κλάδος. Άνοιγμα σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures της Wall Street.

Σταθεροποιητικά κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί λόγω των νέων ενδείξεων αδυναμίας της κινεζικής οικονομίας και της συνεχιζόμενης πτώσης των τιμών του πετρελαίου.

Νωρίτερα σήμερα, η Κίνα ανακοίνωσε συρρίκνωση του τομέα μεταποίησης με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τριάμισι ετών τον Ιανουάριο, ενώ επιβράδυνση κατεγράφη και στον τομέα των υπηρεσιών.

Εξάλλου, τα στοιχεία του Markit έδειξαν πως παρά την μείωση των τιμών, η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη επιβραδύνθηκε στον Ιανουάριο, με τον δείκτη PMI του τομέα μεταποίησης να υποχωρεί στο 52,3 από 53,2 τον προηγούμενο μήνα.

Στο επίκεντρο και ο τραπεζικός κλάδος: οι Barclays και Credit Suisse προχώρησαν σε διακανονισμό για υποθέσεις παραπλάνησης επενδυτών, η Banco Popolare αναμένει να συμφωνήσει σε συγχώνευση με την Banca Popolare di Milano μέσα σε έναν μήνα, η Credit Suisse αναμένεται αυτήν την εβδομάδα να ανακοινώσει ετήσιες ζημιές για πρώτη φορά από το 2008, η HSBC προχωρά σε «πάγωμα» προσλήψεων και μισθών, ενώ η Julius Baer ανακοίνωσε πτώση των κερδών της για το 2015 κυρίως λόγω προβλέψεων για χρηματικές ποινές στο πλαίσιο έρευνας στις ΗΠΑ για υποθέσεις φοροδιαφυγής πελατών της.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,37% στις 341 μονάδες, κατά 0,42%ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.058 μονάδες, κατά 0,59% κινείται ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.390 μονάδες και κατά 0,57% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.742 μονάδες.

Οριακά χαμηλότερα στις 8.812 μονάδες ο ισπανικός δείκτης IBEX, κατά 0,5% υποχωρεί ο ιταλικός FTMIB στις 18.554 μονάδες, ενώ κατά 0,5% ενισχύεται ο πορτογαλικός PSI στις 5.091 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, άνοιγμα της Wall Street σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν κατά 0,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v