Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωαγορές

Οι επενδυτές "ζυγίζουν" τις χθεσινές ανακοινώσεις της Fed. Προσπάθεια σταθεροποίησης των τιμών του πετρελαίου. Πιέσεις στον κλάδο υγείας μετά τα αποτελέσματα της Roche. Bαριές απώλειες για τις ιταλικές τράπεζες.

Απώλειες καταγράφουν στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στην ευρωζώνη να βαρύνει την εικόνα των αγορών, ενώ ορισμένοι επενδυτές παραπέμπουν στις χθεσινές ανακοινώσεις της Fed, η οποία άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τα επιτόκια.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ κράτησε χθες σταθερά τα επιτόκια στο 0,25 με 0,5%, σημειώνοντας πως παρακολουθεί στενά τις οικονομικές και χρηματοπιστωτικές εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο και εκφράζοντας μια πιο επιφυλακτική στάση για τις προοπτικές της οικονομίας.

Στήριξη στις αγορές φαίνεται να δίνει και η σταθεροποίηση των τιμών του πετρελαίου γύρω στα 32 δολάρια για το αργό και γύρω στα 33 για το Brent.

Στελέχη ρωσικών πετρελαϊκών έκαναν λόγο για ανάγκη διαπραγματεύσεων με τον ΟΠΕΚ προκειμένου να μειωθεί η παραγωγή του πετρελαίου.

Αντιθέτως, τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Roche πιέζουν τις μετοχές του κλάδου υγείας.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,95% χαμηλότερα στις 337 μονάδες, ενώ ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κινείται χαμηλότερα κατά 0,51% στις 5.960 μονάδες. Ο δείκτης CAC του Παρισιού υποχωρεί 0,6% στις 4.353 μονάδες. Απώλειες 0,95% καταγράφει ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης, στις 9.784 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,79% ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 8.668 μονάδες, ενώ ο ιταλικός FTMIB καταγράφει έντονες απώλειες 2,5% στις 18.378 μονάδες.

Βαριές απώλειες καταγράφουν οι μετοχές των ιτλαικών τραπεζών, καθώς το σχέδιο για την δημιουργία bad bank δεν φαίνεται να καθησυχάζει τους επενδυτές για το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων. 

Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί 5,8% στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2013. Από την αρχή του έτους έχει χάσει περίπου το 25% της αξίας του. Μεγάλη πτώση σημειώνουν οι μετοχές των Banca Popolare di Milano, UniCredit και Banca Monte dei Paschi di Siena. Η μετοχή της Monte dei Paschi di Siena βουτάει 8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v