Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Η άνοδος της τιμής του πετρελαίου στηρίζει τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Καλύτερα του αναμενόμενου τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας. Ξανά πάνω από τις 10.000 μονάδες ο DAX. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η άνοδος της τιμής του πετρελαίου, σε συνδυασμό με την ανάκαμψη του Nikkei μετά από έξι πτωτικές συνεδριάσεις, αντισταθμίζουν τις ανησυχίες που δημιούργησαν τα χειρότερα του αναμενόμενου στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας.

Νωρίτερα, η Γερμανία ανακοίνωσε τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες Μαρτίου, που ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η χώρα ανακοίνωσε αύξηση 1,9% των βιομηχανικών παραγγελιών, τη μεγαλύτερη άνοδο από τον περασμένο Ιούνιο, έναντι αύξησης 0,7% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και το σημερινό Eurogroup για την Ελλάδα, μετά και τη χθεσινή υπερψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου. Αξιωματούχοι της ευρωζώνης δήλωσαν στο Reuters πως το Eurogroup θα ξεκινήσει σήμερα τις συζητήσεις για το πώς θα πρέπει να γίνει το reprofiling του ελληνικού χρέους προκειμένου να καταστεί διαχειρίσιμο, παρά τις αντιρρήσεις της Γερμανίας.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 1,22% υψηλότερα στις 335 μονάδες, κατά 0,5% ενισχύεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.157 μονάδες, κατά 1,3% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.358 μονάδες και κατά 1,8% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.051 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, άνοιγμα της Wall Street σε θετικό έδαφος "δείχνουν" τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που κινούνται περίπου 0,25% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v