Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στις ευρωαγορές

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία των ευρωαγορών, μετά και το ράλι στην Ασία. Στο επίκεντρο της προσοχής παραμένουν οι εξελίξεις στον ιταλικό τραπεζικό κλάδο. Ράλι 7,2% για την Monte dei Paschi di Siena και 5,5% για την ThyssenKrupp. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παίρνοντας ώθηση και από το ράλι στις ασιατικές αγορές νωρίτερα. Στο θετικό κλίμα συμβάλει η ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, αμβλύνοντας τις ανησυχίες για την ευρωστία της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Με ενδιαφέρον αναμένεται το σημερινό Eurogroup, όπου θα συζητηθεί το θέμα των ιταλικών τραπεζών καθώς και η γενικότερη οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη.

Το σοβαρότατο πρόβλημα του ιταλικού τραπεζικού κλάδου απασχολεί εδώ και αρκετές ημέρες τις αγορές, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν πως μπορεί να δημιουργήσει νέα κρίση στην ευρωζώνη.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,9% στις 330 μονάδες, κατά 0,7% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.637 μονάδες, κατά 1,13% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.237 μονάδες, ενώ κέρδη 1,44% καταγράφει ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.769 μονάδες. Οριακά στο "κόκκινο" ο ιταλικός δείκτης FTMIB, που νωρίτερα έκανε ράλι πάνω από 4%. Ο δείκτης κινείται στις 16.060 μονάδες.

Ράλι 5,5% κάνει η μετοχή της ThyssenKrupp, που επιβεβαίωσε χθες πως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Tata Steel για την συνένωση των χαλυβουργιών τους. Κέρδη 7,2% καταγράφει η μετοχή της Monte dei Paschi di Siena, μετά τα δημοσιεύματα στον ιταλικό τύπο σύμφωνα με τα οποία το fund Atlante σύντομα θα αναλάβει επιπλέον ρόλο στην απορρόφηση "κόκκινων" δανείων από την ιταλική τράπεζα.

Άνοιγμα της Wall Street σε λίγο υψηλότερο επίπεδο "δείχνουν" τα futures των Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq, που ενισχύονται έως 0,5%.

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v