Επιφυλακτική άνοδος στις ευρωαγορές

Το Brexit και οι γεωπολιτικές εξελίξεις συνεχίζουν να απασχολούν τους επενδυτές. Καλύτερα του αναμενόμενου τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού της Γερμανίας. Σε εξέλιξη η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων.

Σε λίγο υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ωστόσο η χθεσινή υποβάθμιση των προβλέψεων του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία, οι επιπτώσεις του Brexit –που ήδη άρχισαν να φαίνονται στα οικονομικά στοιχεία ορισμένων χωρών-, αλλά και οι εξελίξεις στην Τουρκία, προβληματίζουν τους επενδυτές.

Η προσοχή στρέφεται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που συνεδριάζει αύριο. Αν και δεν αναμένεται μεταβολή στα επιτόκιά της, ωστόσο ίσως αποφασιστεί κάποια τροποποίηση στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της.

Νωρίτερα σήμερα, η Γερμανία ανακοίνωσε τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού, που αυξήθηκαν κατά 0,4% σε μηνιαία βάση τον Ιούνιο όμως μειώθηκαν κατά 2,2% σε ετήσια.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων σε Ευρώπη και Αμερική, που ενδέχεται σταδιακά να αρχίσουν να επηρεάζουν τις κινήσεις στα χρηματιστήρια.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,2% υψηλότερα στις 338 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 0,4% στις 6.721 μονάδες, κατά 0,6% ο δείκτης CAC στις 4.353 μονάδες και κατά 0,7% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.050 μονάδες.

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v