Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι ευρωαγορές μετά την επίθεση στη Γαλλία

Η νέα επίθεση στη Γαλλία επιβαρύνει το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ισχυρές πιέσεις στον κλάδο ταξιδίων και αναψυχής. Σε χαμηλό εξίμισι ετών η μετοχή της Swatch, μετά την προειδοποίηση για τα κέρδη εξαμήνου. Παραμένει το ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στις ιταλικές τράπεζες. Σταθεροποιητικά τα futures στη Wall.

Σε αρνητικό έδαφος αλλά με συγκρατημένες απώλειες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία, με τον κλάδο ταξιδίων και αναψυχής να δέχεται τις ισχυρότερες πιέσεις.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,4% στις 337 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 0,15% στις 6.644 μονάδες, κατά 0,6% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.358 μονάδες και κατά 0,43% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.025 μονάδες. Κατά 0,8% υποχωρεί ο ιταλικός FTMIB στις 16.659 μονάδες και κατά 0,6% ο ισπανικός IBEX στις 8.500 μονάδες

Απώλειες 1,3% καταγράφει ο δείκτης Stoxx Europe 600 Travel. Οι μετοχές της γαλλικής ξενοδοχειακής Accor καταγράφουν πτώση 4%, της Air France-KLM, της EasyJet και της International Consolidated Airlines Group από 1,6% ως 3%. «Βουτιά» 12% για τη μετοχή της Swatch, σε χαμηλό εξίμισι ετών, μετά την προειδοποίηση για πτώση 50-60% στα κέρδη εξαμήνου.

Εν τω μεταξύ, παραμένει το ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στον ιταλικό τραπεζικό κλάδο. Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας δήλωσε στην Bild πως η τραπεζική κρίση στην Ιταλία είναι συνέπεια του Brexit, ενώ το στέλεχος της ΕΚΤ, Ιγκάσιο Αντζελόνι, τόνισε πως τα «κόκκινα δάνεια» της Ιταλίας είναι διαχειρίσιμα.

Νωρίτερα, ο νέος CEO της UniCredit, Ζαν-Πιερ Μαστιέρ, είπε σε συνέντευξή του στην Il Sole 24 Ore πως η τράπεζα μπορεί να επανεξετάσει τις δραστηριότητές της σε διάφορες χώρες, ωστόσο θα διατηρήσει την ευρωπαϊκή της ταυτότητα.

Πριν από λίγο, η Eurostat ανακοίνωσε τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης, ο οποίος διαμορφώθηκε στο +0,1% τον Ιούνιο -όσο ανέμεναν οι αναλυτές- λόγω της αύξησης των τιμών στην ενέργεια.

Οριακές μεταβολές στην Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq. 

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v