Στο πράσινο οι ευρωαγορές μετά την BoE

Η Τράπεζα της Αγγλίας δεν μείωσε τα επιτόκια αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω χαλάρωσης, στηρίζοντας τα κέρδη των ευρωπαϊκών μετοχών. Ράλι για τις ιταλικές τράπεζες. Άλμα για την στερλίνα.

Κέρδη κατέγραψαν την Πέμπτη οι ευρωπαϊκές μετοχές, παραμένοντας σε θετικό έδαφος μετά την ανακοίνωση της Τράπεζας της Αγγλίας ότι διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκια αλλά διατηρεί την πόρτα ανοιχτή για περαιτέρω χαλάρωση.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινήθηκε 0,8% υψηλότερα στις 338,42 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε με πτώση 0,24%, στις 6.654 μονάδες. Κατά 1,3% ενισχύθηκε ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.068 μονάδες και κατά 1,1% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.385 μονάδες.

Κέρδη 1,6% για τον ιταλικό δείκτη FTMIB στις 16.797 μονάδες και 0,93% για τον ισπανικό IBEX στις 8.552 μονάδες.

Με βάση τα στοιχεία της FactSet, την καλύτερη επίδοση είχαν οι τομείς των πρώτων υλών, των τραπεζών και του φυσικού αερίου.

Σε μια απόφαση έκπληξη, η κεντρική τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα στο 0,5%. Διαμύνησε ωστόσο πως είναι πιθανό να φέρει πακέτο μέτρων σε τρεις εβδομάδες, όταν θα έχει αποτιμήσει το πώς επηρεάζει τη βρετανική οικονομία η απόφαση για έξοδο της χώρας από την ΕΕ. 

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Τράπεζας της Αγγλίας, η στερλίνα πραγματοποίησε "άλμα" 1,3% στο 1,3308.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν για άλλη μια φορά οι μετοχές των ιταλικών τραπεζών.

Η επικεφαλής του εποπτικού βραχίονα της ΕΚΤ, Ντανιέλ Νουί, δήλωσε πως οι τράπεζες της ευρωζώνης θα πρέπει να έχουν φέτος τα ίδια κεφαλαιακά «μαξιλάρια» με το 2015.

Τα νέα βοήθησαν έναν αριθμό ιταλικών τραπεζών να πραγματοποιήσουν ράλι. Η μετοχή της Unicredit έκλεισε με κέρδη 6,6%, μετά την ειδοποίηση ότι μπορεί να χρειαστεί να αντλήσει κεφάλαια για να ενισχύσει τον ισολογισμό της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v