Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές

Στα εταιρικά αποτελέσματα επιστρέφει η προσοχή των επενδυτών. Απρόσμενη πτώση στις βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας. Αναμένονται τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Σε θετικό έδαφος παραμένουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις της Τράπεζας της Αγγλίας, ενώ η προσοχή παραμένει στραμμένη και στα εταιρικά αποτελέσματα.

Σήμερα ανακοίνωσαν αποτελέσματα, μεταξύ άλλων, οι Allianz και η Royal Bank of Scotland, με την μεν πρώτη να καταγράφει πτώση 46% στα κέρδη τριμήνου, αλλά να διατηρεί αμετάβλητο τον στόχο για τα λειτουργικά κέρδη του έτους, την δε RBS να εμφανίζει σημαντικά διευρυμένες ζημιές. Η μετοχή της RBS υποχωρεί κατά 5,6% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Νωρίτερα, η Γερμανία ανακοίνωσε απρόσμενη πτώση στις βιομηχανικές παραγγελίες του Ιουνίου, με της παραγγελίες από τις χώρες τις ευρωζώνης μάλιστα να κάνουν «βουτιά» 8,5%.

Με ενδιαφέρον αναμένονται και τα στοιχεία για τη απασχόληση στις ΗΠΑ, που αν είναι καλά ίσως συμβάλουν σε μια απόφαση της Fed για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,3% υψηλότερα στις 338 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου 0,24% στις 6.756 μονάδες, κατά 0,6% ενισχύεται ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.371 μονάδες και κατά 0,3% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.256 μονάδες. Μεγαλύτερα τα κέρδη σε Ιταλία και Ισπανία, με τον FTMIB να ενισχύεται κατά 1% στις 16.407 μονάδες και τον IBEX κατά 0,9% στις 8.459 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε λίγο υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq, που ενισχύονται κατά περίπου 0,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v