Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές

Σταθεροποιητική εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Καλύτερα του αναμενόμενου τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας. Πτώση 1,4% για τη μετοχή της Airbus λόγω της έρευνας σε βάρος της για διαφθορά.

Σταθεροποιητικές κινήσεις στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά χειρότερα του αναμενόμενου στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας να αντισταθμίζουν τα καλύτερα του εκτιμώμενου στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, που αυξάνουν τις προσδοκίες για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων φέτος.

Νωρίτερα, η Γερμανία ανακοίνωσε αύξηση 0,8% στην βιομηχανική παραγωγή του Ιουνίου, ποσοστό υψηλότερο από το αναμενόμενο.

Το ενδιαφέρον προσελκύει και ο ιταλικός τραπεζικός κλάδος, μετά την ανακοίνωση της DBRS ότι θέτει υπό αναθεώρηση προς υποβάθμιση την αξιολόγηση της Ιταλίας, κάτι που θα σήμαινε αύξηση του κόστους δανεισμού για τις ιταλικές τράπεζες.

Από το εταιρικό «μέτωπο», η Βρετανία ξεκίνησε επίσημη έρευνα για απάτη, δωροδοκία και διαφθορά σε σχέση με τις πωλήσεις εμπορικών αεροσκαφών της Airbus, η μετοχή της οποίας καταγράφει απώλειες 1,4%, ενώ η Επιτροπή Δίκαιου Ανταγωνισμού της Ιαπωνίας έκανε επιδρομή στα γραφεία της Amazon Japan, λόγω υποψίας ότι πιέζει τους λιανοπωλητές να προσφέρουν προϊόντα με ευνοϊκότερους όρους απ' ότι άλλα ανταγωνιστικά site.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται στις 341 μονάδες, αμετάβλητος και ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου, υψηλότερα κατά 0,2% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.418 μονάδες και κατά 0,4% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.409 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v